Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Οι Μπομπονιέρες γάμου και τα κουφέτα

μπομπονιέρα ανθέμιο σε vintage στυλ

Οι Μπομπονιέρες γάμου είναι η τελευταία εντύπωση μετά το μυστήριο, είναι το ενθύμιο που προσφέρει το νεόνυμφο ζευγάρι στους καλεσμένους του για να τους ευχαριστήσει που τίμησαν με την παρουσία τους την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους, το γάμο τους.

Κάθε ζευγάρι επιθυμεί η μπομπονιέρα που θα προσφέρει να αρέσει στους καλεσμένους και να την κρατήσουν σαν γλυκιά ανάμνηση του μυστηρίου.
ανθέμιο events μπομπονιέρα
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε είδη μπομπονιέρας, μπομπονιέρες απλές και λιτές, μπομπονιέρες πιο σύνθετες και εντυπωσιακές, μπομπονιέρες με τα κλασικά υλικά, κουφέτα και τούλι, μπομπονιέρες από ιδιαίτερα υλικά και  πρωτότυπα σχέδια, μπομπονιέρες χειροποίητες .  Για να επιλέξετε τη μπομπονιέρα που ταιριάζει στο δικό σας γάμο θα πρέπει να τη συνδυάσετε αρμονικά με τα χρώματα και τα υλικά που έχετε επιλέξει για το γάμο σας και να ταιριάζει και με το υπόλοιπο στυλ που θα ακολουθήσετε. 

Και η μπομπονιέρα έχει τη δική της ιστορία, η οποία ξεκινά από αρκετούς αιώνες πριν, όταν η προσφορά της ήταν απαραίτητη σε γαμήλιες εκδηλώσεις πολλών λαών. Το όνομά της δημιουργήθηκε  στην Γαλλία από την λέξει BON BON που σημαίνει καραμέλα. Ο βασιλιάς Λουδοβίκος συνήθιζε να δίνει στους καλεσμένους του δώρα μικρά κουτάκια με καραμέλες, φτιαγμένα από κρύσταλλο και διακοσμημένα με χρυσό,  τα οποία ονόμαζε BOBONIERRE.
μπομπονιέρες ανθέμιο κουφέτα
Την ιδία εποχή στην Ιταλία οι οικογένειες του ζευγαριού πριν το γάμο αντάλλαζαν μεταξύ τους μικρά

δώρα που περιείχαν γλυκίσματα που συμβόλιζαν καλή τύχη. Με το πέρασμα του χρόνου το περιεχόμενο αυτών των κουτιών μετατράπηκε σε αμύγδαλα και στη συνέχεια αμύγδαλα περιβεβλημένα από ζάχαρη, τα γνωστά σε όλους μας κουφέτα!
Φτιαγμένα από αμύγδαλο και καλυμμένα από στρώσεις ζάχαρης τα σημερινά κουφέτα βγάζουν μια γλυκόπικρη γεύση που συμβολίζει τις πίκρες και τις χαρές της ζωής του γάμου. Η επίστρωση της ζάχαρης προστίθεται με την ελπίδα ότι η ζωή για τους νεόνυμφους θα έχει περισσότερη γλυκύτητα από πικρία. Το αμύγδαλο συμβολίζει του γερούς απογόνους που θα αποκτήσει το ζευγάρι.
γλυκό κουταλιού - κουφέτοΣε γάμους παλαιότερων εποχών γλυκίσματα με μέλι και καρύδια ή αμύγδαλα και γλυκά του
κουταλιού είχαν τη θέση της σημερινής μπομπονιέρας  και συμβόλιζαν την ευτυχία και τη γονιμότητα του ζευγαριού στη νέα του ζωή.Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας προσφέρουν λουκούμια αντί για κουφέτα, τα οποία είναι φτιαγμένα από μέλι και αμύγδαλα.
ανθέμιο μπομπονιέρα Ο αριθμός των κουφέτων που θα μπουν στη μπομπονιέρα  στη σημερινή εποχή εξαρτάται από τις επιθυμίες του ζευγαριού και το μόνο που ισχύει είναι ότι πρέπει να είναι πάντα μονός. 
Η εξήγηση αυτού είναι ότι ο μονός αριθμός συμβολίζει την ένωση δυο ανθρώπων που θα γίνουν
«ένα» και  σύμφωνα με τα μαθηματικά  οι μονοί αριθμοί δε διαιρούνται με το ένα.  Παραδοσιακά βέβαια η μπομπονιέρα περιέχει 5 κουφέτα, τα οποία συμβολίζουν: υγεία, μακροζωία, χαρά, ευημερία και γονιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου