Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οδηγός Οργάνωσης Βάπτισης

κολυμπήθρα- στολισμός

Όταν έρθει η σημαντική στιγμή της βάπτισης του μωρού σας, πρέπει να γνωρίζετε καλά κάποια βασικά βήματα.


Εσείς μαζί με τον νονό ή τη νονά θα οργανώσετε τα πάντα… εκκλησία, βαπτιστικά, καλεσμένους, στολισμός, δεξίωση κλπ.
Πολλές υποχρεώσεις που χρειάζονται μια καλή οργάνωση για μια τέλεια βάπτιση.

Βήμα 1 : Πότε 
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε το πότε θέλετε να κάνετε τη βάπτιση. Επιλέξτε αρχικά την εποχή και στη συνέχεια μήνα και μέρα. Προσοχή: να υπάρχει αρκετός χρόνος στη διάθεσή σας για να προλάβετε να τα φροντίσετε όλα.

Βήμα 2 : Πού 
στολισμός εξωτερικού χώρου ανθέμιοΘα πρέπει να επιλέξετε την εκκλησία που θα τελεστεί το μυστήριο της βάπτισης.  Η τελετή μπορεί να γίνει είτε σε εκκλησία της ενορίας σας, είτε σε διαφορετική ενορία. Για την επιλογή της εκκλησίας θα πρέπει να λάβετε υπ΄ όψιν σας τον αριθμό των καλεσμένων σας,   και την εποχή.

Βήμα 3 : Ποιός
Αν δεν έχετε ήδη βρει νονό  ήρθε η ώρα και για αυτό. Σε περίπτωση που κάποιος φίλος ή γνωστός σας έχει κάνει πρόταση θα πρέπει να απαντήσετε ή  να   κάνετε εσείς τη σχετική πρόταση σε όποιον ή όποια επιλέξετε.

Βήμα 4 : Ποιοί 
Αρχικά, θα αποφασίσετε αν η βάπτισης θα είναι  «ανοιχτή» ή «κλειστή» και στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε τους καλεσμένους.

Βήμα 5 : Τί  ( όλα όσα θα χρειαστεί να αγοράσετε)
Θα πρέπει να επιλέξετε το ύφος και στυλ που θέλετε να προσδώσετε στη βάπτιση του μικρού σας και ανάλογα το θέμα να επιλέξετε όλα τα επιμέρους υλικά, ώστε να δένουν μεταξύ τους κάτω από μια κεντρική ιδέα.
Τα προσκλητήρια : Επιλέξτε κάποιο προσκλητήριο που θα ταιριάζει με το κεντρικό θέμα της βάπτισης . Τα προσκλητήρια θα πρέπει να σταλούν  στους καλεσμένους σας, 2-3 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία της βάπτισης.
μπομπονιέρες ανθέμιοΟι μπομπονιέρεςείναι το πιο «χρωματιστό» κομμάτι όλης της βάπτισης αλλά και  οι πιο γλυκές αναμνήσεις από την πιο σπουδαία μέρα του παιδιού σας. Είναι το δώρο που θα δώσετε στους καλεσμένους σας ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους στη βάπτιση.
Μπορείτε να επιλέξετε κάτι πρωτότυπο και ξεχωριστό. Συνήθως στους μεγάλους προσφέρεται μια πιο σοβαρή μπομπονιέρα και στα παιδιά μια πιο παιδική και χαρούμενη.
Γλυκό: Μαζί με τη μπομπονιέρα στις περισσότερες βαπτίσεις δίνεται και ένα γλυκό ή παγωτό (ανάλογα την εποχή). Επιλέξτε το γλυκό και παραγγείλτε το λίγες μέρες πριν τη βάπτιση για να είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται.
Βιβλίο ευχών: Κρατήστε τις ευχές των καλεσμένων σας ζωντανές για πάντα, σε ένα ξεχωριστό βιβλίο ευχών.
Δώρο του νονού: επιλέξτε με την καρδιά σας  κάτι που θα του αρέσει να κρατήσει για πάντα.
ΣτολισμόςΟ στολισμός της εκκλησίας , της κολυμπήθρας και του χώρου της δεξίωσης θα δώσουν τη ξεχωριστή, δική σας ταυτότητα στην εκδήλωσή σας.  Λαμπερά χρώματα, λουλούδια, στολίδια, μπαλόνια ή vintage στοιχεία μπορούν να συνθέσουν ένα  παραμυθένιο σκηνικό για το μωρό σας, εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υπέροχες ιδέες για τον στολισμό αλλά και γενικά για τη διοργάνωση της βάπτισης του μικρού σας μπορείτε να βρείτε στο www.anthemion-wedding.gr

Όσες και αν είναι οι υποχρεώσεις η χαρά της βάπτισης είναι μεγάλη. Και μην ξεχνάτε, εσείς οι γονείς είστε αυτοί που θα φροντίσετε για όλα, ώστε αυτή η μέρα να είναι ξεχωριστή για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου