Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στολισμός βάπτισης με «ζωάκια»


anthemio events- βαπτίσεις

Ωραία, κλείσατε τη εκκλησία για τη βάπτιση του μικρού σας, κλείσατε και ημερομηνία και έχετε βρει και νονό!
Ποια είναι η επόμενη πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε?
Πώς θα στολίσετε την εκκλησία και τον χώρο δεξίωσης!




Ιδέες πολλές, υλικά διάφορα αλλά τί να επιλέξετε?
Δεν θέλετε κάτι που να συνδέεται με το φύλλο αλλά κάτι όμορφο και παιδικό που να αγαπάνε μικροί  και μεγάλοι.
Τι θα λέγατε για το θέμα «ζωάκια»? Θέμα δημοφιλές σε  όλες τις ηλικίες που  μπορεί να διακοσμήσει υπέροχα κάθε σημείο της εκκλησίας και να αναδείξει τον στολισμό σας και τις επιλογές σας.
ζωάκια στολισμός βάπτισης ανθέμιοΑς ξεκινήσουμε με την επιλογή χρώματος, αφού αναζητάτε κάτι που να μην συνδέεται με αγόρι ή κορίτσι μια πολύ καλή χρωματική κατεύθυνση είναι το πορτοκαλί και το κίτρινο. Μια άλλη πιο κοντά στον φυσικό χώρο των ζώων είναι το πράσινο και τα γήινα χρώματα ή ένας αρμονικός συνδυασμός όλων των παραπάνω.
Ας διαλέξουμε ζωάκια, οι επιλογές είναι πολλές αλλά μια πολύ καλή παρεούλα θα μπορούσε να δημιουργηθεί από ένα ελεφαντάκι, μία καμηλοπάρδαλη, ένα λιονταράκι και μια αγελαδίτσα. Αφού βρήκαμε τους πρωταγωνιστές και τα χρώματα για τον στολισμό,   ας δούμε πώς μπορούν να εφαρμοστούν στο χώρο και στο μυστήριο.
Ντύνουμε τον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας με πορτοκαλί κίτρινο ύφασμα και τοποθετούμε πάνω τα ζωάκια  για να υποδεχθούν τους καλεσμένους σας. Πορτοκαλί και κίτρινα άνθη, όπως τριαντάφυλλα, ζέρμπερες ή τουλίπες πλαισιώνουν τον στολισμό μας.
θέμα ζωάκια- anthemio events

Με αντίστοιχα υλικά και χρώματα διακοσμούμε και την κολυμπήθρα.

 κολυμπήθρα στολισμός ανθέμιο
Για να δέσουν όλα αρμονικά σε συνεννόηση με το νονό ή τη νονά επιλέγουμε αντίστοιχη θεματολογία και για τα λαδόπανα , το κουτί μεταφοράς και τη λαμπάδα.
σετ βαπτιστικών ανθέμιο
Οι μπομπονιέρες θα έχουν βασικό διακοσμητικό τα ζωάκια μας.
Και φυσικά  τα ζωάκια μας θα διακοσμήσουν  και την εκδήλωση που θα ακολουθήσει το μυστήριο. Όποιο χώρο και αν επιλέξετε για την εκδήλωση, κάποιο κτήμα, κέντρο ή τον  προαύλιο  χώρο της εκκλησίας μπορούμε να ντύσουμε τον πάγκο ή τα τραπέζια με ύφασμα σε πορτοκαλί και κίτρινες αποχρώσεις και αντίστοιχα να στολίσουμε με πορτοκαλί και κίτρινα τριαντάφυλλα,  ζέρμπερες ή τουλίπες. Τα ζωάκια και πάλι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του χώρου δίνουν νότες χαράς, ρομαντισμού και θαλπωρής.
Μια πολύ καλή ιδέα που ταιριάζει απόλυτα με το κεντρικό θέμα μας είναι προσθέσουμε στον στολισμό πορτοκαλιές και λεμονιές και να προσφέρουμε πορτοκαλάδα ή λεμονάδα που θα ετοιμάζουμε εκείνη την στιγμή.
Και κλείνοντας τα αγαπημένα μας ζωάκια διακοσμούν και το βιβλίο ευχών, ένα από τα πιο σημαντικά  αναμνηστικά της βάπτισης του μικρού σας με τις ευχές των καλεσμένων σας που θα κρατήσετε για πάντα.


ζωάκια ανθέμιο- βιβλίο ευχών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου