Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Επιλέγοντας σωστά τα λουλούδια του γάμου σας


εξωτερικό εκκλησίας

H επιλογή λουλουδιών για τον στολισμό της εκκλησίας αλλά και του χώρου δεξίωσης είναι πολύ σημαντική και καθοριστική για το ύφος και το στυλ που θα προσδώσετε στο γάμο σας. Δείτε τα λουλούδια του γάμου σας σαν μέρος της διακόσμησης.

Κοιτάξτε το περιβάλλοντα χώρο και επιλέξτε λουλούδια και διακόσμηση που θα τον συμπληρώνουν και θα τον αναδεικνύουν.
Το πρώτο βήμα αφού μελετήσετε το χώρο είναι να επιλέξετε το είδος ή τα είδη λουλουδιών που θα χρησιμοποιήσετε για τον στολισμό του της εκκλησίας και του χώρου της γαμήλιας δεξίωσης.  
Ξεκινώντας με την επιλογή των λουλουδιών του γάμου σας πρώτα πρέπει να ξέρετε τι λουλούδια σας αρέσουν πραγματικά, αν είναι η εποχή τους και με πια μπορούν να συνδυαστούν ανάλογα. Μετά θα επιλέξετε τα χρώματα.
Αρκετά λουλούδια που χρησιμοποιούνται στο στολισμό του γάμου έρχονται από το εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσετε τη συμφωνία σας κάποιους μήνες   ώστε να είστε σίγουροι ότι η παραλαβή θα γίνει τη σωστή ημερομηνία και ότι  δεν θα τρέχετε την τελευταία στιγμή   να αλλάξετε τη διακόσμηση.
λουλούδια για την δεξίωσηΜην είστε προκατειλημμένη στα ακριβά λουλούδια, μπορεί οι παιώνιες και οι ορτανσίες να είναι ακριβότερες από τα τριαντάφυλλα, είναι όμως και πιο εντυπωσιακά λουλούδια, με μεγαλύτερο όγκο. Συνεπώς, μπορεί  στο σύνολο να κοστίσουν το ίδιο ή λιγότερο από τις πια οικονομικά λουλούδια.
http://www.anthemion-wedding.gr/stolismos-gamou-stolismos-ekklisias.htmlΧρησιμοποιήστε περισσότερα από ένα χρώμα για τα λουλούδια του στολισμού του γάμου σας. Η μονοχρωμία είναι chic, αλλά δεν δίνει πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε ένα βασικό χρώμα στη διακόσμηση του γάμου σας και προσθέστε πινελιές από ένα ή και δύο χρώματα για να δώσετε κάποιους τόνους στον γάμο σας.  
Αν η δεξίωση γίνει σε ένα κτήμα δίπλα στη θάλασσα επιλέξτε κάποια χαμηλή κεντρική διακόσμηση ίσως με λιγότερα λουλούδια και με περισσότερα κεριά που θα δώσουν ένα ακόμη πιο ονειρικό ύφος στο γάμο σας.
Αποφύγετε τα λουλούδια με το έντονο άρωμα. Αν θέλετε να διακοσμήσετε τα τραπέζια των καλεσμένων σας με λουλούδια όπως οι γαρδένιες και οι φρέζιες, χρησιμοποιήστε λίγα ώστε το άρωμα τους να είναι διακριτικό. Επίσης μη συνδυάσετε περισσότερα από ένα λουλούδια με έντονο άρωμα γιατί δε θα το εκτιμήσουν οι καλεσμένοι σας! 
Σίγουρα η επιλογή σας θα ήταν πιο εύκολη αν γνωρίζατε τι συμβολίζει κάθε λουλούδι. Γνωρίστε τα νοήματα των λουλουδιών και αποφασίστε ποιά σας εκφράζουν  καλύτερα για την νυφική σας ανθοδέσμη και το στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης.
·         Τα τριαντάφυλλα συμβολίζουν την αγάπη και οι τουλίπες το πάθος.
·         Η μανόλια σημαίνει αγάπη για τη φύση και η Στεφανώτιδα σημαίνει οικογενειακή ευτυχία.
·         Η ανεμώνη συμβολίζει τη προσδοκία αλλά θα τη βρείτε από το Φθινόπωρο έως την Άνοιξη.
·         Το Γυψόφυλλο είναι βοηθητικό στο γέμισμα της ανθοδέσμης, σε κορσάζ, και μπουτονιέρες και συμβολίζει την αθωότητα.
·         Η Calla Lily, ιδιαίτερα δημοφιλή λουλούδια για τον γάμο εκφράζει τη μεγαλοπρεπή ομορφία. Διαθέσιμη: Άνοιξη και Καλοκαίρι.
·         Το Ροζ Γαρύφαλλο αντιπροσωπεύει την τόλμη, το κόκκινο συμβολίζει την αγάπη, και το λευκό δηλώνει ταλέντο.
·         Το Χρυσάνθεμο προτείνεται κυρίως για ανθοδέσμες αρραβώνα και συμβολίζει Πλούτο, αφθονία,  αλήθεια.
·         Η Μαργαρίτα στις νυφικές ανθοδέσμες δηλώνει : Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας.
·         Η Freesia δηλώνει αθωότητα ενώ η γαρδένια αγνότητα, χαρά. Ίρις σημαίνει πίστη και Σοφία.
·         Ο Κρίνος είναι διαθέσιμος Άνοιξη και Καλοκαίρι και εκφράζει το  Μεγαλείο την  Αλήθεια και την Τιμή.
·         Η ορχιδέα είναι ταυτόσημη με την αγάπη και ομορφιά και προτείνεται για Νυφικές Ανθοδέσμες, κορσάζ, και μπουτονιέρες.

Τέλος, η επιλογή ανθοπώλη ή συνεργάτη είναι πολύ σημαντική καθώς ανάλογα την ποιότητα και το ύφος του μπορεί να απογειώσει ή όχι το τελικό αποτέλεσμα. Επιλέξτε προσεκτικά συνεργάτη και στη συνέχεια εμπιστευτείτε τον να δημιουργήσει.

Συζητήστε μαζί του τις ιδέες, τις προτάσεις και το ύφος που θέλετε να έχει ο γάμος σας, όπως επίσης και το τι δε θέλετε και τι δε σας αρέσει και δώστε τους την ελευθερία που χρειάζονται για να σας κάνουν τις καλύτερες δυνατές προτάσεις. 



ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου