Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πώς θα επιλέξετε το νυφικό που σας ταιριάζει.


νύφη

Κάθε κοπέλα από μικρή ονειρεύεται το γάμο της και κάνει σχέδια για το νυφικό της φόρεμα, ίσως το πιο σημαντικό φόρεμα που θα πρέπει να επιλέξει.

Η επιλογή νυφικού είναι μια πολύ όμορφη αλλά δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και για αυτό θα πρέπει να οργανωθείτε από νωρίς.

Πριν επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα καλό θα ήταν να έχετε ξεφυλλίσει νυφικά  περιοδικά ή να  έχετε επισκεφθεί αντίστοιχα site, ώστε να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα για τις διαθέσιμες προτάσεις νυφικών. Κρατήστε τα νυφικά που σας άρεσαν σαν σημείο αναφοράς κατά την επίσκεψή σας στα διάφορα ατελιέ.
Πολύ σημαντικό είναι επίσης να έχετε προκαθορίσει τα χρήματα που διαθέτετε για το νυφικό σας.  Θα πρέπει να κινηθείτε ανάλογα και με το διαθέσιμο ποσό  τόσο ως προς την επιλογή οίκου και σχεδιαστή αλλά και υφάσματος και υλικών .
Αποφασίστε ποιος θα σας βοηθήσει στην επιλογή νυφικού. Θα πρέπει να είναι κάποιος που σας γνωρίζει ιδιαίτερα καλά,  τόσο το στυλ σας όσο και τον χαρακτήρα σας και θα μπορεί να σας ακολουθήσει σε όλες τις σας τις επισκέψεις και πρόβες που θα κάνετε. Δεν πρέπει να σας συντροφεύουν περισσότερα από 2-3 άτομα.
Tα περισσότερα ατελιέ δέχονται κατόπιν ραντεβού. Για αυτό μελετήσετε τις επιλογές σας, επιλέξτε τους οίκους που σας ενδιαφέρουν και κλείστε ραντεβού. Επισκεφτείτε πολλά ατελιέ και δοκιμάστε  νυφικά διαφόρων τύπων, ακόμα και αυτά που δεν σας αρέσουν ή νομίζετε ότι δεν σας ταιριάζουν. Μην απορρίψετε κάτι με τη πρώτη ματιά , δώστε του μια ευκαιρία.  Προσοχή , σε κάθε εξόρμησή σας μην επισκέπτεστε πολλά μαγαζιά γιατί τελικά θα μπερδευτείτε και θα χαθείτε.
Μην επιλέξετε κάτι πολύ απλό ή κάτι υπερβολικό. Επιλέξτε ένα νυφικό που θα ταιριάζει στον χαρακτήρα και το ύφος σας, θα κολακεύει το σωματότυπό σας  και αναδείξει τη μοναδικότητα σας  την πιο σημαντική βραδιά της ζωής σας. Και μην ξεχνάτε θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα μαζί του τόσο στην εκκλησία όσο και μετά στη δεξίωση.
Μην ντρέπεστε να ρωτήσετε ή να φορέσετε ξανά και ξανά το νυφικό που θα σας αρέσει.
Πάρτε προσφορές και  ξεκαθαρίστε όλες τις λεπτομέρειες πριν οριστικοποιήσετε την αγορά για να αποφύγετε μελλοντικές άσχημες εκπλήξεις. Ρωτήστε για το κόστος, τις πρόβες, τις  παρεμβάσεις που πιθανά να  χρειαστεί το νυφικό για να προσαρμοστεί στο σώμα σας, τον χρόνο υλοποίησης. Ζητήστε μία τελική τιμή που θα περιλαμβάνει τις πρόβες, τις μεταποιήσεις, τυχόν αλλαγές που θα θελήσετε όπως μια πιο χαμηλή πλάτη ή τιραντάκια, αν η τιμή περιλαμβάνει το πέπλο και παρανυφάκια.
Αν τελικά ράψετε το νυφικό σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικές στην επιλογή συνεργάτη. Θα πρέπει να υπάρχει χημεία, εμπιστοσύνη και επικοινωνία  μεταξύ σας και πνεύμα καλής συνεργασίας για ένα όμορφο αποτέλεσμα.
Και φυσικά το  νυφικό μπουκέτο είναι αυτό που θα δώσει τη τελική πινελιά στο νυφικό σας φόρεμα. Θα πρέπει να ταιριάζουν  σαν ύφος και στυλ, να δένουν αρμονικά μεταξύ τους και να συμπληρώνει το ένα το άλλο.
Υπάρχουν διάφορα  είδη  και στυλ και για αυτό θα πρέπει να αναζητήσετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο νυφικό σας και στην προσωπικότητά σας.  Οι επιλογές είναι και εδώ πολλές, από το απλό παραδοσιακό μπουκέτο  στο πιο σύνθετο και δημιουργικό που θα ετοιμάσει για εσάς ο συνεργάτης που θα επιλέξετε.  Αμέσως μετά την επιλογή νυφικού ξεκινήστε την αναζήτηση της νυφικής σας ανθοδέσμης.
Και μην ξεχνάτε να επιλέγετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει , αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει και θα σας κάνει να αισθάνεστε ξεχωριστή την πιο σημαντική βραδιά της ζωής σας , τη βραδιά που θα ξεκινήσετε τη νέα σας ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου